Wanneer is de ellleboogbrace te gebruiken?


Elleboogbraces zijn te gebruiken voor verschillende blessures. De elleboogbrace kan ingezet worden bij de tenniselleboog/golferselleboog, voor de nodige compressie of ter ondersteuning / verlichting van het ellebooggewricht.

Elleboogbrace tenniselleboog

Een elleboogbrace biedt goede ondersteuning bij een tennisarm. Het zorgt voor een betere ontspanning van de aanhechting van de pezen in de onderarm. Deze brace vermindert pijn en bevordert het herstel. De elleboogbrace dient ter voorkoming van sportblessures.

Ellebooogbrace tennisarm

Een elleboogbrace biedt goede ondersteuning bij een tennisarm. Het zorgt voor een betere ontspanning van de aanhechting van de pezen in de onderarm. Deze brace vermindert pijn en bevordert het herstel. De elleboogbrace dient ter voorkoming van sportblessures.

Bij welke blessures?

De elleboogbrace is bij verschillende blessures in te zetten. De meeste blessures rondom de elleboog hebben te maken met overstrekking of overbelasting. Onderstaand worden de meest voorkomende blessures besproken waarbij een elleboogbrace wordt ingezet.

Overstrekking van de arm

Pijnscheuten aan binnenzijde (golfelleboog) of aan de buitenzijde (tenniselleboog) van de elleboog, soms uitstralend naar onderarm, tijdens het uitvoeren van een bepaalde taken. Een elleboogbrace zorgt ervoor dat je elleboog niet volledig kan strekken zodat het rustig kan herstellen.

Elleboogbrace bij een slijmbeursontsteking

Een slijmbeurs is een soort zakje met slijm op de punt van de elleboog, die

 • Beschermt het bot bij stoten en leunen op de elleboog
 • Zorgt dat huid, spieren en bot soepel langs elkaar bewegen.

Een elleboogbrace zorgt ervoor dat er minder druk op het gewricht komt te staan. Op deze manier kan het herstelproces sneller gaan.

Het doel van een tennisarm brace

Een brace voor een tennisarm ondersteund de pijnpunten en zorgt voor een versteviging tijdens het sporten en in rusttoestand.

De plek doet pijn bij sommige bewegingen. U kunt de pijn ook voelen in uw onderarm.

Een tennisarm komt het meest voor bij mensen tussen de 40 en 50 jaar.

Push Med Elleboogbrace Epi

De tenniselleboog brace en de blessures

Overstrekken van het ellebooggewricht komt voor bij het hypermobiliteitssyndroom (HMS; ziekte van Ehlers Danlos) en bij patiënten waarbij schade is ontstaan door een (sport)ongeval.
Preventie van overstrekken beschermt vooral de kraakbeenbekleding van het ellebooggewricht in de eindstand van de strekbeweging.
Een tennisarm doet pijn bij deze bewegingen:

 • hand dichtknijpen
 • pols naar achteren buigen
 • onderarm naar buiten draaien

Bijvoorbeeld als u:

 • schroeven indraait
 • een handdoek uitwringt
 • een kind optilt
 • bij tennis een backhand-slag maakt

Het doet ook pijn als u drukt op de knobbel aan de buitenkant van uw elleboog.

Push en Push Sports braces

Push is een gerenommeerd merk in de ontwikkeling van braces. De braces van Push zijn onder te verdelen in in verschillende onderdelen. Push beschikt over braces voor licht letsel, zwaarder letsel en chronische blessures. Daarnaast brengt Push onder de naam Push Sports ook braces uit die geschikt zijn voor tijdens het sporten.

Push Sports elleboogbrace

De Push Sports Elleboogbrace is geschikt bij overbelasting klachten rondom de elleboog zoals een tennis- of golfersarm. De elleboogbrace oefent middels een pelotte druk uit op specifieke onderarmspieren en ontlast hiermee de aangedane peesaanhechting van deze spieren aan de elleboog.

 • Bij een tennisarm (epicondylitis lateralis): een blessure door overbelasting van de strekkers van de pols met de aanhechting aan de buitenkant van de elleboog
 • Bij een golfersarm (epicondylitis medialis): een blessure door overbelasting van de buigers van de pols met de aanhechting aan de binnenkant van de elleboog

Push med elleboogbrace

De elleboogbrace van Push vermindert pijnklachten bij een tennis- of golferselleboog. De brace biedt gerichte druk op flexoren of extensoren en is eenvoudig aan te leggen met één hand.

Push med elleboogbrace Epi

De Push Med Elleboogbrace Epi is bovendien gemaakt van een huidvriendelijk polymeer. Het kunststoffige verstevigingselement zorgt daarnaast ook voor een egale druk rond de arm, dat voorkomt knellen. De brace is bovendien ook gemakkelijk aan te leggen.

Elleboogbrace bij een golfelleboog

Een elleboogbrace kopen om pijn van een golfelleboog te verminderen en het herstel van uw elleboog te versnellen. Draag een elleboogbrace tijdens het sporten om blessures te voorkomen of draag de brace om uw elleboog  te ondersteunen tijdens dagelijkse bezigheden.

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm gaat vanzelf over. Hoelang het duurt is moeilijk te voorspellen.
Van de 10 mensen met een tennisarm, is het bij 7 mensen (bijna) weg na een half jaar. Na 1 jaar is het weg bij 9 mensen. Door het dragen van een brace versnelt het proces daar mee.

Soms durven mensen hun arm door de pijn niet meer goed te gebruiken. Een fysiotherapeut of oefentherapeut kan u dan helpen met oefeningen. U leert uw arm weer normaal te gebruiken.
Er is geen bewijs dat een tennisarm sneller weg gaat met fysiotherapie of oefentherapie.


Leave a Reply

Your email address will not be published.